O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
FIAT 500C, Topolino
Paunović Miljenko
FIAT 500C, Topolino (1950.)
Oldtimer Rally

Novosti

  21.01.2008, 11:39
Obavijest za sve članove!

Upravo je iz tiska izašao novi"OLDTAJMERSKIVJESNIK", broj 27.
opširnije...
  26.12.2007, 09:51
Obnovljeni DKW automobili viđati će se znatno češće iduće sezone!
opširnije...
  13.12.2007, 13:03
Obavještavamo sve članove da je lokal Plava Laguna zatvoren, pa će se privremeno sastanci kluba u srijedu održavati u "Maxi Pub", lokalu iza južne tribine stadiona Dinamo. Oko lokala ima dovoljnomjesta za parkiranje.

opširnije...
  03.12.2007, 16:18
Smotra starih i vrijednih automobila u organizaciji "Oldtimer cluba Dubrovnik" održana je 1. i 2. prosincau Dubrovniku, tradicionalno već četvrtu godinu za redom. Organizator prezentacije, odnosno rallya oldtimer automobila je "Odldtimer club Dubrovnik".
opširnije...
  22.11.2007, 18:02
München - Stuttgart 2008. - Retro Classics
opširnije...
  29.10.2007, 10:34
Nakon kišne Venezije, sajam u Padovi bljesnuo je u punom sjaju. Od ponude dijelova i krame do ekskluzivnih automobila od kojih je na aukciji najskuplji (Ferari) prodan za 320 000 Eura. Ova godina je bila u znaku marke Porsche. Prava inflacija ponude, ali ne i cijena koje su se ovisno o modelu kretale od 25 000 do 90 000. Modeli 356 i 911 u svim bojama, izvedbama i godištima mogli su se vidjeti na svakom koraku. Vrlo interesantna izložba američkih modela (krstarica), te posebno izloženi Maseratti, Lamborghini, Alfa Romeo, Ferari i dr. bili su poslastica za znatiželjnike. Vrlo rijetko viđeni Isota Fraschini bio je predstavljen s dva modela, a bilo je još nekoliko vrlo starih vozila. Posebno treba napomenuti nekoliko Indian motocikala od kojih posebno model iz 1947. godine (tamno crveni san svih snova) te plavi četverocilindrični redni Ekscelsior iz 30-tih godina. U svakom slućaju da se sve vidi bila je potrebna dobra fizička kondicija.
opširnije...
  29.10.2007, 09:45
"Old school" oldtimer susret Zagreb 2007. održan je Susret ili "Oldschool desant na Zagreb" - kraća vožnja starodobnih vozila Zagrebom.
27. 10. 2007. se u Zagrebu okupilo društvo starijih automobila na kraćoj vožnji ulicama grada. Našli smo se oko 11 h kod Sveučilišne biblioteke te smo vozili rutom Vukovarska-Savska-zeleni val prema istoku oko đamije nekoliko krugova zeleni val zapad-R.Austrije-Jagiceva-Jukićeva-Savska-Vukovarska-Sveučlišna- te domjenak u birtiji Route 66. Sudjelovalo je preko 60 vozila, članova nekoliko klubova i članova nekoliko foruma. Susret je bio dogovoren preko interneta, te predvođen članovima "Oldschool" foruma.
opširnije...
  15.10.2007, 12:39
101 godina automobilizma.
Rally Zagrebačkog automobilističkog saveza, od kojeg je prihod humanitarnog karaktera bio namijenjen dječjoj bolnicu u Gornjoj Bistri. Rally je bio uspješan za nekoliko naših članova koji su se odazvali na ovo natjecanje od Zagreba preko Sljemena, Gornje Bistre, Samobora do Stojdrage dužine 145 km. Pobjednik u kategoriji oldtimeri 1 je g. POSARIĆ, u kategoriji oldtimeri 2 pobjednik je M. MALAGORSKI koji je i ukupni pobjednik kod oldtimera.
Najstariji vozač je g.MERLIĆ, a najstarije vozilo VW-BUBA od g. POSARIĆA.

V. Šimunić
opširnije...
  12.10.2007, 14:00
Poštovani oldtajmeraši,
nakon što smo put odgodili sa subote na nedjelju (zbog kiše) zaputili smo se prema Grossglokneru i poznatoj Hochalpenstrasse, raj za bajkere i oldtajmeraše. Poslje dosadne vožnje po magli na autoputu stigli smo do sunčanih Jesenica i nastavili lokalnom cestom za Kranjsku Goru popeli se na Vršić i nastavili preko Italije za Austriju. Granicu smo trebali prijeći na Nasfeldu ali budući je iz nekog razloga bila zatvorena produžili smo na prijelaz Timau koji me oduševio vijugavom cestom sa zavojima od tristo stupnjeva koji daju dojam kao da se penjete na toranj. U Nacionalni park Hoch Tauren stigli smo popodnevidjeli mnogo oldtimera, kabrioletai naravno motora koji neprestano krstare serpentinama i dive se viđenim. Spavali smo u Zell am See i odmah ujutro posjetili Fahrzeugmuseum Kaprun u kojem se nalazi zavidna kolekcija automobila motora i svega ostalog iz 50-ih, 60-ihi 70-ih godina, a sve to se nalazi u podrumu velike obiteljske kuće. Povratak je bio otprilike istim putem jedino smo morali obaviti Nassfeld, kupovinu u Vilachu i granicu na Podkorenu gdje se već smračilo. Izlet je uspio u svakom pogledu i lijepo bih ga preporučio, pa i u ovo doba godine jer tamo bikerska sezona definitivno još traje.

Pozdrav Robi. (Robert Šimunić)
opširnije...
  03.10.2007, 08:49
Unatoč najavama kiše za posljednji rujanski vikend, Splitski Oldtimer Auto Klub se nije dao zastrašiti i njegovi članovi su ustrajali u svom naumu da organiziraju V oldtimer rally pod nazivom "Omiš 2007". Za ovaj rally postojao je poseban razlog. Gotovo u dan je prošlo osamdeset godina od "Prve Automobilske Utakmice", održane u Omišu, davne 1927. godine. Prva automobilska utrka iz 1927. se vozila na tadašnjoj najnovijoj cesti, naravno, neasfaltiranoj, a vozilo se od Omiša kanjonom Cetine, kroz Kučiće, zatim Pavića mostom preko Cetine, na terirorij nekadašnje Poljičke Republike, kroz Podgrađe, Kostanje, Čisla, Gata, Tugare, Srinjine, Žrnovnicu, te Podstranu i Dugi Rat natrag do Omiša. Kao i uvijek do sada, Splitski Oldtimer Auto Klub je ostao dosljedan, te se i ovaj rally oldtimera sastojao od dva dijela, sportskog i turističkog. Sportski dio se odvijao u subotu, 29. rujna od 9 do 12 sati na platou ispred stadiona Poljud u Splitu. Vozila su se dva različita ispita spretnosti, u kojima je podjednako bila važna vještina vozača i suvozača. Nažalost, zbog najava kiše, čak i samo dva dana prije rally-ja, neki skeptični (nježni?) vlasnici su odustali od izvođenja svojih limenih ljubimaca u šetnju do Splita, tako da se na startu okupilo društvo od 16 oldtimera, podijeljenih u dvije klase, "F" (vozila proizvedena od 1961. do 1970. god.) i "G" (vozila proizvedena od 1971. do 1977. god.).Nakon odvoženih ispita, karavana se uputila prema Omišu, gdje je stigla oko 13 sati. Dok su se ljubimci na Punti odmarali, vlasnici su na omiškoj plaži, uz svjetlucanje pijeska i valova, ispijali kave i prepričavali jutarnje vratolomije. Ručak u Kastil Slanici je bio odličan i dobra priprema za popodnevnu vožnju. Službeni start na Punti u Omišu je bio polazna točka na putu kojim su, davne 1927. god., tadašnji najnoviji automobili pokazivali svu svoju raskošs i vozne mogućnosti. Ali ovaj put nije bilo utrke. Vozilo se zadanu trasu u zadanom vremenu, tako da su svi učesnici mogli uživati u prekrasnom krajoliku Poljičke Republike. Nakon većere u restoranu "Kremenko", gdje su se svi mogil fotografirati u automobilu iz kamenog doba, ugodna noć provedena u prekrasnom hotelu "Vila Dvor", na omiškoj stini, bila je upravo ono što je svima trebalo. Ujutro su oldtimeri pružili svoje kotače kroz Omiš, Lokvu Rogoznicu, do koje su stigli starom, panoramskom cestom, uz obveznu zajedničku fotografiju, i dalje magistralom do Makarske. Nakon kratkog zaustavljanja i okrjepe, karavana je produžila do posljednjeg odredišta, Brela. Nakon obilnog ručka, najuspješnijima su dodijeljene nagrade, nakon čega su se zadavoljni učesnici uputili svojim udaljenim domovima.

Lukica Rako
opširnije...
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,03