O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
FIAT 500C, Topolino
Paunović Miljenko
FIAT 500C, Topolino (1950.)
Oldtimer Rally

Novosti

  15.10.2007, 12:39
101 godina automobilizma.
Rally Zagrebačkog automobilističkog saveza, od kojeg je prihod humanitarnog karaktera bio namijenjen dječjoj bolnicu u Gornjoj Bistri. Rally je bio uspješan za nekoliko naših članova koji su se odazvali na ovo natjecanje od Zagreba preko Sljemena, Gornje Bistre, Samobora do Stojdrage dužine 145 km. Pobjednik u kategoriji oldtimeri 1 je g. POSARIĆ, u kategoriji oldtimeri 2 pobjednik je M. MALAGORSKI koji je i ukupni pobjednik kod oldtimera.
Najstariji vozač je g.MERLIĆ, a najstarije vozilo VW-BUBA od g. POSARIĆA.

V. Šimunić
opširnije...
  12.10.2007, 14:00
Poštovani oldtajmeraši,
nakon što smo put odgodili sa subote na nedjelju (zbog kiše) zaputili smo se prema Grossglokneru i poznatoj Hochalpenstrasse, raj za bajkere i oldtajmeraše. Poslje dosadne vožnje po magli na autoputu stigli smo do sunčanih Jesenica i nastavili lokalnom cestom za Kranjsku Goru popeli se na Vršić i nastavili preko Italije za Austriju. Granicu smo trebali prijeći na Nasfeldu ali budući je iz nekog razloga bila zatvorena produžili smo na prijelaz Timau koji me oduševio vijugavom cestom sa zavojima od tristo stupnjeva koji daju dojam kao da se penjete na toranj. U Nacionalni park Hoch Tauren stigli smo popodnevidjeli mnogo oldtimera, kabrioletai naravno motora koji neprestano krstare serpentinama i dive se viđenim. Spavali smo u Zell am See i odmah ujutro posjetili Fahrzeugmuseum Kaprun u kojem se nalazi zavidna kolekcija automobila motora i svega ostalog iz 50-ih, 60-ihi 70-ih godina, a sve to se nalazi u podrumu velike obiteljske kuće. Povratak je bio otprilike istim putem jedino smo morali obaviti Nassfeld, kupovinu u Vilachu i granicu na Podkorenu gdje se već smračilo. Izlet je uspio u svakom pogledu i lijepo bih ga preporučio, pa i u ovo doba godine jer tamo bikerska sezona definitivno još traje.

Pozdrav Robi. (Robert Šimunić)
opširnije...
  03.10.2007, 08:49
Unatoč najavama kiše za posljednji rujanski vikend, Splitski Oldtimer Auto Klub se nije dao zastrašiti i njegovi članovi su ustrajali u svom naumu da organiziraju V oldtimer rally pod nazivom "Omiš 2007". Za ovaj rally postojao je poseban razlog. Gotovo u dan je prošlo osamdeset godina od "Prve Automobilske Utakmice", održane u Omišu, davne 1927. godine. Prva automobilska utrka iz 1927. se vozila na tadašnjoj najnovijoj cesti, naravno, neasfaltiranoj, a vozilo se od Omiša kanjonom Cetine, kroz Kučiće, zatim Pavića mostom preko Cetine, na terirorij nekadašnje Poljičke Republike, kroz Podgrađe, Kostanje, Čisla, Gata, Tugare, Srinjine, Žrnovnicu, te Podstranu i Dugi Rat natrag do Omiša. Kao i uvijek do sada, Splitski Oldtimer Auto Klub je ostao dosljedan, te se i ovaj rally oldtimera sastojao od dva dijela, sportskog i turističkog. Sportski dio se odvijao u subotu, 29. rujna od 9 do 12 sati na platou ispred stadiona Poljud u Splitu. Vozila su se dva različita ispita spretnosti, u kojima je podjednako bila važna vještina vozača i suvozača. Nažalost, zbog najava kiše, čak i samo dva dana prije rally-ja, neki skeptični (nježni?) vlasnici su odustali od izvođenja svojih limenih ljubimaca u šetnju do Splita, tako da se na startu okupilo društvo od 16 oldtimera, podijeljenih u dvije klase, "F" (vozila proizvedena od 1961. do 1970. god.) i "G" (vozila proizvedena od 1971. do 1977. god.).Nakon odvoženih ispita, karavana se uputila prema Omišu, gdje je stigla oko 13 sati. Dok su se ljubimci na Punti odmarali, vlasnici su na omiškoj plaži, uz svjetlucanje pijeska i valova, ispijali kave i prepričavali jutarnje vratolomije. Ručak u Kastil Slanici je bio odličan i dobra priprema za popodnevnu vožnju. Službeni start na Punti u Omišu je bio polazna točka na putu kojim su, davne 1927. god., tadašnji najnoviji automobili pokazivali svu svoju raskošs i vozne mogućnosti. Ali ovaj put nije bilo utrke. Vozilo se zadanu trasu u zadanom vremenu, tako da su svi učesnici mogli uživati u prekrasnom krajoliku Poljičke Republike. Nakon većere u restoranu "Kremenko", gdje su se svi mogil fotografirati u automobilu iz kamenog doba, ugodna noć provedena u prekrasnom hotelu "Vila Dvor", na omiškoj stini, bila je upravo ono što je svima trebalo. Ujutro su oldtimeri pružili svoje kotače kroz Omiš, Lokvu Rogoznicu, do koje su stigli starom, panoramskom cestom, uz obveznu zajedničku fotografiju, i dalje magistralom do Makarske. Nakon kratkog zaustavljanja i okrjepe, karavana je produžila do posljednjeg odredišta, Brela. Nakon obilnog ručka, najuspješnijima su dodijeljene nagrade, nakon čega su se zadavoljni učesnici uputili svojim udaljenim domovima.

Lukica Rako
opširnije...
  02.10.2007, 10:05
Posljednju subotu mjeseca rujna BMW klub Hrvatska je obilježiosvojim tradicionalnim BMW memorijalom. Ove godine su po deseti puta članovi BMW kluba i vlasnici BMW vozila organizirano posjetili Mirogoj, gdje su za one koji se više ne voze s njima upalili svijeću na glavnom križu u centralnoj aleji. Ovaj memorijal je vrlo uspješno organizirao gosp. Josip Blažek član BMW kluba Hrvatska i OTK Zagreb.
Nakon Mirogoja u cca 10 h, 43 (oldtimera i onih novijih) motociklai jedan motocikl s prikolicom (kojemu se kasnije pridružio još jedan) nastavila su vožnju prema zapadnoj Slavoniji.....za Brestacu/Novska,
preko Dugog sela, Ivanić grada, Kutine, Banove Jaruge, Lipovljana(cca 100 km).
Na odredištu nas je dočekao domaćin gosp. Marijan Vukelić koji je za svoje goste priredio piće dobrodošlice i okrepu. Ispred kuće domaćina priređena je jedinstvena izložba njegovih 15 motora s prikolicama - eksponatima vrijednim pažnje. Potrebno je posebno naglasiti da je gosp. Vukelić vlasnik 5 kom. (danas izuzetno rijetkih) motorkotača Zündapp od kojih su dva vrhunski obnovljena bila izložena za razgledavanje. U izloženoj zbirci bili su postavljeni većinom motorkotači marke BMW (ali i modeli Guzzi i DKW).
Nakon razgledavanja motorkotača gosti su posjetili pilanu i tvornicu furnira, u čijem dvorištu je vlasnik gosp. Vukelić izložio zbirku svojih traktora-oldtimera, te je sve goste proveo kroz pogone tvornice.
U restoranu pogona gostima je priređen ručak koji će svi pamtiti (teletina ispod peke i šaran od pola metra pečen u rašljama - za svakoga).
U ime Oldtimer kluba Zagreb i BMW kluba Hrvatska i u svoje osobno ime posebno zahvaljujem gosp. Vukeliću i njegovoj obitelji na izuzetnom gostoprimstvu.

Dr. Radovan Marjanović Kavanagh

opširnije...
  24.09.2007, 12:45
U organizaciji Kluba klasičnih automobila Splitje od 21. do 23. rujna organiziran izuzetno lijep rally po otoku Hvaru. Sudjelovalo je 38 ekipa iz Slovenije i Hrvatske sa svojim vrijednim vozilima. U okviru rallya sudionici su imali prilike razgledati Starigrad (kuća Petra Hektorovića i gradski muzej), Jelsu, Vrbosku (crkva tvrđava) i grad Hvar (tvrđava Spanjola), a u vlastitom aranžmanu još Pitve, Ivan Dolac i dr.
Oni hrabriji su se okupali u poznatoj pješčanoj uvali Mina i na plaži Ivan Dolac, a manje hrabri su sakupljali hrabrost u konobi u Pitvama.
Naš član Tomislav Materni proslavio je svoj 1. rođendan (na slici u prilogu).
OTK Zagreb je sudjelovao sa devet ekipa, a kao i inače bili smo vrlo uspješni. U kategoriji F osvojili smo dva mjesta dr. J. Smolković 2. mjesto i dr. R. Marjanović Kavanagh 1. mjesto. U kategoriji G, 2. mjesto je osvojio ing. M. Vukasović, a u klasi terenskih vozila prvo mjesto je osvojio ing. S. Rak.
Prvo mjesto u ekipnom plasmanu dijele klubovi OTK Zagreb i KKA Split, ali je velikodušnom gestom uprave KKA Split, pehar uručen OTK Zagreb. Zahvaljujemo, na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji!

Dr. Radovan Marjanović Kavanagh
opširnije...
  20.09.2007, 08:45
Članovi OTK Zagreb zamoljeni od gradonačelnika Jastrebarskog gosp. Borisa Klemenića sudjelovali su u organizaciji otvaranja vinskih svečanosti u Jaski.
OPEL - Julka, VW - Buba, OPEL P2 i DKW prije četrdesetak godina u Jaskanskom kraju kupovali su Portugizac i vozili prvo mlado vino zagrebačkoj gospodi. Sada su se ponovno našli u istom kraju.

Vlado Šimunić

opširnije...
  06.09.2007, 13:45
8. rally O.K. Ivanić Grad, je vožen na trasi; Ivanić Grad-Križ-Velika Ludina-Čazma-Kloštar-Ivanić Grad. OTK Zagreb je bio prisutan sa 7 posada, Posarić, Merlić, Kovar, Materni, Martinec, V.Šimunić svi sa automobilima i jedan motorist V.Josić. Posebne nagrade dobili su: Kovar za JULKU, Posarić za BUBU i V.Šimunić za DKW F 12kao 1. nagrađeni. Rally je održan 26.8.07. po prekrasnom vremenu, dobrim cestama i lijepoj Moslavini.
U Čazmi sepridružio novo uvezeni Ford T iz 1924.g., dovezen iz Švedske, a več pokazan na rally-u u Dugoj Resi.

Vlado Šimunić

opširnije...
  16.08.2007, 13:25
7. Rally O.K.SV.KRŠEVAN u organizaciji g.Krpina i g.Marković, uvijek vrlo uspješan na tradicionalnoj ruti Centra Jadrana, ZADAR-BIBINJE-SUKOŠAN-TURANJ-SV.FILIP i JAKOV-PAKOŠTANE-i završetkom uvijek sa vrhunskim brodetom i janjetinom na VRANSKOM JEZERU.

Vlado Šimunić.
opširnije...
  30.07.2007, 20:34
10 - tiRALLY O.T.K. SAMOBORvozilo je 120 posada po prekrasnom krajoliku Plešivice. OTK Zagreb je sudjelovao sa 10 posada: Martinec, Merlić, Mišković, Posarić, Smolković, Malogorski, R.Šimunić, V.Šimunić, Cerovečki, a G. Paun je nažalost ove godine s Fordom Y zbog defekta morao izostati. Po jako toplom vremenu relijaši su odvezli 70 km.

Vlado Šimunić

opširnije...
  21.07.2007, 18:35
Danas 21. srpnja naš najstariji i jedan od najaktivnijih članova Oldtimer kluba Zagreb, Dr. Danijel Živković slavi svoj 81. rođendan.
Najljepši poklon koji mu se mogao dogoditi je izlazak iz tiska novog broja časopisa "OLDTAJMERSKI VIJESNIK" kojeg je on sam uredio i koji je isključivo njegovom zaslugom ugledao svjetlo dana.
Ispred Uprave Kluba koristim priliku da našem dragom Dr. Živkoviću zaželim sretan81. rodjendani još puno aktivnih godina i druženja u Klubu.
Dr Radovan Marjanović Kavanagh
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,06