O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
FIAT 500C, Topolino
Paunović Miljenko
FIAT 500C, Topolino (1950.)
Oldtimer Rally

Novosti

  02.10.2007, 10:05
Posljednju subotu mjeseca rujna BMW klub Hrvatska je obilježiosvojim tradicionalnim BMW memorijalom. Ove godine su po deseti puta članovi BMW kluba i vlasnici BMW vozila organizirano posjetili Mirogoj, gdje su za one koji se više ne voze s njima upalili svijeću na glavnom križu u centralnoj aleji. Ovaj memorijal je vrlo uspješno organizirao gosp. Josip Blažek član BMW kluba Hrvatska i OTK Zagreb.
Nakon Mirogoja u cca 10 h, 43 (oldtimera i onih novijih) motociklai jedan motocikl s prikolicom (kojemu se kasnije pridružio još jedan) nastavila su vožnju prema zapadnoj Slavoniji.....za Brestacu/Novska,
preko Dugog sela, Ivanić grada, Kutine, Banove Jaruge, Lipovljana(cca 100 km).
Na odredištu nas je dočekao domaćin gosp. Marijan Vukelić koji je za svoje goste priredio piće dobrodošlice i okrepu. Ispred kuće domaćina priređena je jedinstvena izložba njegovih 15 motora s prikolicama - eksponatima vrijednim pažnje. Potrebno je posebno naglasiti da je gosp. Vukelić vlasnik 5 kom. (danas izuzetno rijetkih) motorkotača Zündapp od kojih su dva vrhunski obnovljena bila izložena za razgledavanje. U izloženoj zbirci bili su postavljeni većinom motorkotači marke BMW (ali i modeli Guzzi i DKW).
Nakon razgledavanja motorkotača gosti su posjetili pilanu i tvornicu furnira, u čijem dvorištu je vlasnik gosp. Vukelić izložio zbirku svojih traktora-oldtimera, te je sve goste proveo kroz pogone tvornice.
U restoranu pogona gostima je priređen ručak koji će svi pamtiti (teletina ispod peke i šaran od pola metra pečen u rašljama - za svakoga).
U ime Oldtimer kluba Zagreb i BMW kluba Hrvatska i u svoje osobno ime posebno zahvaljujem gosp. Vukeliću i njegovoj obitelji na izuzetnom gostoprimstvu.

Dr. Radovan Marjanović Kavanagh

opširnije...
  24.09.2007, 12:45
U organizaciji Kluba klasičnih automobila Splitje od 21. do 23. rujna organiziran izuzetno lijep rally po otoku Hvaru. Sudjelovalo je 38 ekipa iz Slovenije i Hrvatske sa svojim vrijednim vozilima. U okviru rallya sudionici su imali prilike razgledati Starigrad (kuća Petra Hektorovića i gradski muzej), Jelsu, Vrbosku (crkva tvrđava) i grad Hvar (tvrđava Spanjola), a u vlastitom aranžmanu još Pitve, Ivan Dolac i dr.
Oni hrabriji su se okupali u poznatoj pješčanoj uvali Mina i na plaži Ivan Dolac, a manje hrabri su sakupljali hrabrost u konobi u Pitvama.
Naš član Tomislav Materni proslavio je svoj 1. rođendan (na slici u prilogu).
OTK Zagreb je sudjelovao sa devet ekipa, a kao i inače bili smo vrlo uspješni. U kategoriji F osvojili smo dva mjesta dr. J. Smolković 2. mjesto i dr. R. Marjanović Kavanagh 1. mjesto. U kategoriji G, 2. mjesto je osvojio ing. M. Vukasović, a u klasi terenskih vozila prvo mjesto je osvojio ing. S. Rak.
Prvo mjesto u ekipnom plasmanu dijele klubovi OTK Zagreb i KKA Split, ali je velikodušnom gestom uprave KKA Split, pehar uručen OTK Zagreb. Zahvaljujemo, na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji!

Dr. Radovan Marjanović Kavanagh
opširnije...
  20.09.2007, 08:45
Članovi OTK Zagreb zamoljeni od gradonačelnika Jastrebarskog gosp. Borisa Klemenića sudjelovali su u organizaciji otvaranja vinskih svečanosti u Jaski.
OPEL - Julka, VW - Buba, OPEL P2 i DKW prije četrdesetak godina u Jaskanskom kraju kupovali su Portugizac i vozili prvo mlado vino zagrebačkoj gospodi. Sada su se ponovno našli u istom kraju.

Vlado Šimunić

opširnije...
  06.09.2007, 13:45
8. rally O.K. Ivanić Grad, je vožen na trasi; Ivanić Grad-Križ-Velika Ludina-Čazma-Kloštar-Ivanić Grad. OTK Zagreb je bio prisutan sa 7 posada, Posarić, Merlić, Kovar, Materni, Martinec, V.Šimunić svi sa automobilima i jedan motorist V.Josić. Posebne nagrade dobili su: Kovar za JULKU, Posarić za BUBU i V.Šimunić za DKW F 12kao 1. nagrađeni. Rally je održan 26.8.07. po prekrasnom vremenu, dobrim cestama i lijepoj Moslavini.
U Čazmi sepridružio novo uvezeni Ford T iz 1924.g., dovezen iz Švedske, a več pokazan na rally-u u Dugoj Resi.

Vlado Šimunić

opširnije...
  16.08.2007, 13:25
7. Rally O.K.SV.KRŠEVAN u organizaciji g.Krpina i g.Marković, uvijek vrlo uspješan na tradicionalnoj ruti Centra Jadrana, ZADAR-BIBINJE-SUKOŠAN-TURANJ-SV.FILIP i JAKOV-PAKOŠTANE-i završetkom uvijek sa vrhunskim brodetom i janjetinom na VRANSKOM JEZERU.

Vlado Šimunić.
opširnije...
  30.07.2007, 20:34
10 - tiRALLY O.T.K. SAMOBORvozilo je 120 posada po prekrasnom krajoliku Plešivice. OTK Zagreb je sudjelovao sa 10 posada: Martinec, Merlić, Mišković, Posarić, Smolković, Malogorski, R.Šimunić, V.Šimunić, Cerovečki, a G. Paun je nažalost ove godine s Fordom Y zbog defekta morao izostati. Po jako toplom vremenu relijaši su odvezli 70 km.

Vlado Šimunić

opširnije...
  21.07.2007, 18:35
Danas 21. srpnja naš najstariji i jedan od najaktivnijih članova Oldtimer kluba Zagreb, Dr. Danijel Živković slavi svoj 81. rođendan.
Najljepši poklon koji mu se mogao dogoditi je izlazak iz tiska novog broja časopisa "OLDTAJMERSKI VIJESNIK" kojeg je on sam uredio i koji je isključivo njegovom zaslugom ugledao svjetlo dana.
Ispred Uprave Kluba koristim priliku da našem dragom Dr. Živkoviću zaželim sretan81. rodjendani još puno aktivnih godina i druženja u Klubu.
Dr Radovan Marjanović Kavanagh
  14.06.2007, 11:53
Za sudionike 22. rally-a su u rubrici "Pravila i dokumenti" objavljeni rezultati rally-a koji se boduju prema HROS-u.
  12.06.2007, 11:56
22. OLDTIMERRALLY:ZAGREB 2007.
Oko Zagreba - od ulice kralja Zvonimira "AUTOMEHANIKA servisi d.d" do Sesvetskog Kraljevca preko Domovinskog mosta do hotela Antunović u Prečkom

Naš klub je zajedno s “Automehanika servisi d.d.” 09. i 10. lipnja 2007. organizirao tradicionalni zagrebački 22. OLDTIMER RALLY:ZAGREB2007., reviju starih automobila i motocikala. Zahvaljujući vozilima iz Celja, Kopra, Milana i Novog Sada ovaj je rally bio "međunarodni", a zahvaljujući vozilima iz klubova iz Zagreba - Klakson, iz Duge Rese - Mrežnica i mnogih drugih Split,Zadar, Rijeka, Pula, Karlovac, Sisak, Ivanić Grad, Lučko, Strmec, Zabok, Krapinske Toplice, Varaždin, Čakovec, ovaj rally je kao i uvijek do sada bio „međusavezni“, otvoren za sve.

U Subotu, 09. lipnja, od 10 oo sati bilo je okupljanje vozila oko prostora „Automehanika servisi d.d.“, ul. kralja Zvonimira 25, u Plemićevoj ulici i dijelu ulice Brešćenskoga - izložba vozila.Do starta promotivne vožnje ulicama grada Zagreba prijavilo se 123 posada automobila i motorkotača,proizvedenih do 1977. godine.
Od 12 do 14 sati vozila su bila izložena na trgu m.Tita ispred i oko zgrade HNK. Nakon toga uz kraće zaustavljanje u ulici N. Tesle i Masarykovoj ulici kolona vozila je nastavila vožnju Zelenim valom preko trga Žrtava fašizma, Držićeve ulice, preko mosta "Mladosti"te u nastavku pored novogradskih naselja uz jezero Bundek i „ Kajzericu” do Jadranskog mosta. Prolaskom kroz Savsku cestu kolona vozila se zaustavila u pivnici “Zlatni medo” gdje je za učesnike priređen ručak.
U večernjim satima neformalno su se sudionici sastali na Kaptolu.

U nedjelju 10. lipnja od 08 30 sati bilo je okupljanje sudionika oko prostora „Automehanika servisi d.d.“, ul. kralja Zvonimira 25, u Plemićevoj ulici i dijelu ulice Brešćenskoga, gdje je priređena izložba vozila.Prijavilo se 130 posada, od kojih je najstariji automobil rally-a FORD model Atočno prema programu startaou 10 00 sati.
Trasa rally-a je bila Vlaškom, Maksimirskom do Dubrave,gdje je u dvorištu firme„Auto Obad“ bila priređana okrepa. Nakon toga nastavljena je vožnja do hotela Antunović u Sesvetskom Kraljevcu gdje je održan ispit spretnosti i ispit točnosti. Nakon okrepe vozila su nastavila u smjeru Dumovca, Ivanje Reke, Resnika i prešla novi„Domovinski most“. Preko Mičevca i Hrelića vozila su nastavila kroz „Novi Zagreb“ pa preko mosta "Slobode", a zatim skrenula u Zagrebačku aveniju gdje su se ponovno zaustavila u hotelu Antunović. Tako su sudionici našeg 22 međunarodnog rally-a prešli sva četiri mosta preko rijeke Save.

Ispred i oko hotela Antunović su vozila bila izložena dok je za njihove vlasnike u hotelu priređen ručak te je uz zabavni program, dodjelu posebnih priznanja i nagrada bilo proglašenje rezultata natjecateljskog dijela ovog vrlo uspjelog rally-a.

Zahvaljujemo svim sponzorima i svima koji su u bilo kojem obliku pomogli pri realizaciji ovog našeg rally-a.
Posebno zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku i učešću i nadamo se da ćemo se iduće godine 07. i 08. 06. 2008. ponovno susresti na našem tradicionalnom međunarodnom „23. OLDTIMER RALLY-u, Zagreb 2008”.

Sa štovanjem, Uprava Kluba:

Dr. Radovan Marjanović-Kavanagh,
dipl.ing Marijan Vukasović,
dipl.ing. Slobodan Rak


"OLDTIMER KLUB ZAGREB", 10000 Zagreb, ul. kralja Zvonimira 25

www.oldtimer-klub-zagreb.hr

098 / 236667,098 / 885898,098 / 228402,

email:ramaka@rgn.hr
opširnije...
  01.06.2007, 21:10
Obnova jednog iz mnoštva Titovih automobila, jedinog u Hrvatskoj uspješno je dovršena u Krapini. Nositelj obnove bila je tvrtka Presečki grupa.
Ukupno je utrošeno 1292 sata rada, od čega limarskih 220
sati, priprema i lakiranje 300 sati, tapiciranje 597 sati, autoelektrika 90 sati i mehanika 85 sati. Kunska protuvrijednost iznosi 232 560,00
kuna.
Cadillac Eldorado danas je predan vlasnicima Nacionalnom parku Brijuni.

opširnije...
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,05