O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
MOTO GUZZI AERONE
Dujmović Jozo
MOTO GUZZI AERONE (1948.)
Oldtimer Rally

Novosti

  16.11.2016, 22:34
Dubrovnik 13.11.2016, rally koji se prijašnjih godina održavao za Svetog Nikolu premješten je tri tjedna ranije radi postavljanja kućica po Stradunu, a doći u Dubrovnik i oldtajmerom se ne provozat po Stradunu bio bi čisti promašaj.
Odlučiti se na takav put uvijek je riskantno prije svega radi vremena u to doba godine, a i autom starim 56 godina. Vodila me želja da poslikam moj treči DKW 1000 S na Stradunu jer sam sa F12 bio 2005., a sa F12 Kabrio 2014. Uspjelo je ne baš glatko, padala je povremeno jaka kiša a od Ploča do Dubrovnika povremeno su otkazivali brisači. Stigli smo u subotu, smjestili se u Hotel Adria. U nedjelju u 9 sati spustili smo se u Gruž gdje se okupilo 27 posada, domačih, iz BiH, Spličani i ja jedini iz Zagreba. Dolazak na Stradun pun turista i gostoprimstvo domačina, a za mene uvijek dragi susret s našim prijateljem Božom Čupićem. O boravku na Stradunu najviše govore slike.
Nakon boravka na Stradunu krenuli smo za Sv. Filip i Jakov propustivši ručak kako bi prije mraka stigli iako je dan bio lijep. Međutim nismo uspjeli. Na auto cesti pri izlasku iz tunela prema Dugopolju izletio nam je zadnji lijevi kotač. Jednostavno su se matice odšarafile. Auto se jako zanio pri brzini od 110 km no uspio sam ga smiriti i zaustaviti. Sva sreča da nije netko naletio na otpali kotač. Uspjeli smo ga pokupiti kao i dvije matice a dvije su ostale u ratkapi. Evo bila je to opasna avantura a problema je bilo i nakon svakog tankiranja, problem s mješavinom za skutere pa sam svaki puta praznio fergazer i to uvije 2-3 km poslije tankiranja.Tako je završio naš nastup u posebnom gradu, gradu Dubrovniku. Da li ću ići iduće godine, možda ako uspijem složiti DKW F102 posljednji auto proizveden kao Autounion 1965. godine s dvotaktnim motorom 1200 ccm i 60 KS.

Vlado Šimunić

MOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONEMOTO GUZZI AERONE
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,02