O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
FIAT 500C, Topolino
Paunović Miljenko
FIAT 500C, Topolino (1950.)
Oldtimer Rally

Novosti

  13.05.2013, 15:12
Obilježili smo 100 godina druge automobilske utakmice i 115 godina automobila u Hrvatskoj na stazi Zagreb - Pl.Jezera - Otočac - Senj - Rijeka - Opatija -Karlovac - Zagreb. Vozilo se u dvije etape. U subotu do Opatije, a u nedjelju starom riječkom cestom preko Karlovca do Zagreba. Subota kišovita ali posebno interesantna. Prva stanka Rastoke-Slunj, zatim jedna od največih vojnih tajna-aerodrom Željava. Nakon razgledavanja pečina u kojima su bili sakriveni avioni i vožnje po zapuštenoj pisti sljedeća je pauza bila na Plitvičkim jezerima. Pokret prema Vrhovinama i Otočcu prekrasan je kraj dolinom Gacke, za čudo puno stranih kampera i motorista i tu smo zastali na Mlinicama kao i na izvoru Gacke, zatim do Otočca gdje su svi od desetak oldtimera tankirali, bilo je to već pređenih oko 250 km. Vožnja je dalje išla preko Vratnika, spuštanje u Senj i kavica u raskopanom Novom Vinodolskom. Nakon kave preko Rijeke do Opatije pa smo u hotel Opatija stigli u 19 i 30, sve u svemu nakon 12 sati puta. Bilo je kiše pa naoblake a čak i malo sunca. Večera, torta Kamelija i šetnja "Lungo Mare" uz dnevni događaj Like i na kraju turistička kraljica Opatija jednostavno nezaboravno.
Posada OK Međimurje sa predsjednikom gospodinom Franjom Belavićem i Dagutinom Barlekom- Mercedes SL, obitelj Šalković Fiat 127, obitelj Valjak sa vozačicom gospođom Katjom sa Spačekom koja je dosezala čak 110 km/h, obitelj Čolig, supruga i ja u DKW-u, g.Špehar sa drušvom u Žabi Citroenu, pa Minić, pa još Spačeka....činili smo odličnu i pokretljivu ekipu.
Drugi se dan društvo razdvojilo tako da smo Međimurci i mi ispunili potpuni plan i stigli na prvi oldtimer sajam u Karlovac gdje je bilo odlično društvo Samoborci, Kurbla iz Garešnice i naravno Karlovčani sa nešto dijelova, većinom za motore.
Sve u svemu nezaboravan vikend.
Predlažem za iduću godinu organizaciju 3. utrke u Hrvata koja je trebala biti održana 1914. godine (ali nije zbog 1. svjetskog rata) na stazi Zagreb-Klagenfurt-Trst-Ljubljana-Zagreb. Ulaskom Hrvatske u Europu to je lako izvedivo.

V.Šimunić

FIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, Topolino
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,02