O klubu


O klubuVozilačlanoviNatjecanjaKontakt
Iz tiskovina
Pravila i dokumenti
Oldtimerski vjesnik
Automobilni list
Llinkovi
Mali oglasi
Forum
Home
Vozilo mjeseca
FIAT 500C, Topolino
Paunović Miljenko
FIAT 500C, Topolino (1950.)
Oldtimer Rally

Novosti

  18.08.2014, 16:27
Udruga "Zagorje u srcu", općina Tuhelj i Turistička zajednica općine Tuhelj organizirali su izložbu oldtimer motocikala i automobila. Iako je to 2. Oldtimer show, prvi puta je organiziran u Tuhlju. U subotu, 16. kolovoza 2014., ispred osnovne škole u Tuhlju okupilo se 48 ponosnih vlasnika očuvanih starih automobila i motocikala iz bliže i dalje okolice te su na taj način uveličali ovogodišnje Dane općine Tuhelj. Jedan od sudionika Oldtimer show-a je bio i Marijan Matečić sa svoja dva automobila: Jaguar XJ6L i Fiat 500C Topolino Belvedere. Iako je Marijan član Oldtimer kluba Zagreb, on je rodom iz Tuhlja pa su ga svi smatrali i „domaćinom susreta“. Vrijeme je bilo na strani organizatora pa su sudionici mogli uživati u ljepotama Tuhlja, družiti se i razmjenjivati iskustva s drugim klubovima.Učesnici susreta krenuli su oko 13 sati na panoramsku vožnju: Tuhelj- Pristava- spomenik "Lijepa naša" / Risvica – Klanjec – Tuheljske Toplice – Tuhelj. Posjetitelji su tijekom cijelog dana mogli uživati u druženju sa starim ljepotanima, slikati se s njima i sudjelovati u izboru najljepšeg automobila i motora. Neobični oblici vozila kakva su nekad bila najmodernija na prometnicama najviše su uveseljavala mališane, a kod starijih promatrača izazivali su nostalgiju. Župnik vlč. Dragutin Šengula je blagoslovio vlasnike oldtimer automobila i motora, kao i sve prisutne, a potom je uslijedila podjela priznanja i proglašenje pobjednika manifestacije.
Glasovima posjetitelja nagradu za najljepši automobil osvojio je:
JAGUAR XJ6L iz 1974 godine u vlasništvu gsp. Marijana Matečić,
člana OTK Zagreb, a glasovima posjetitelja nagradu za naljepši motor osvojio je: BMW R69 S iz 1960 godine u vlasništvu gsp. Dragutina Buden, člana BMW OTK iz Zagreba.

To je bila vrijedna inicijativa i zajednički pokušaj promocije ruralnog turizma ovoga kraja i promicanja tehničke kulture vozila.

Izvještaj sastavio:
Marijan Matečić


FIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, TopolinoFIAT 500C, Topolino
© 2005-2017 Oldtimer klub "Zagreb"
coax. 0,02